Hvordan gå fort ned i vekt

  • 08.08.2017
  • |
  • 15:59

Hei!

Tidligere i dag skrev jeg et lite innlegg på instagram om hurting vekttap, som jeg i tillegg vil skrive litt om her. 

Som dere kanskje vet så har jeg selv vært borti flere dietter som lover raske resultater. 

Jeg har prøvd Noka.

Jeg har prøvd Nutrilett. 

Jeg har prøvd sykehus-dietten. 

Jeg har prøvd vannmelon-dietten.

Jeg har prøvd Atkins.

Jeg har prøvd 5:2 dietten.

Jeg har prøvd å bare la være å spise. 

De fleste resulterte i at jeg gikk rundt sulten og svimmel. Noka og Nutrilett trenger jeg ikke engang å begrunne, her går det kun i pengesløs for å kutte kalorier. Hvilken ironi. 

Det sier seg selv at man vil opp i vekt igjen etter å ha levd på i gjennomsnitt 500 kcal dagen på de fleste av disse diettene. 500 kcal tilsvarer en normal middag, så da kan du se for deg hvor lett det er å legge på seg igjen når man skal begynne å spise "normalt" etter diett.

Dere lurer nok likevel på hvorfor jeg gadd å fortsette med diett etter diett til tross for å gå opp i vekt igjen gang etter gang. Svaret er enkelt: UTÅLMODIGHET!

Hver gang overbeviste jeg meg selv om at jeg ikke skulle legge på meg igjen etter endt diett. Ikke visste jeg hvordan, men så fort jeg var ferdig med dietten var jeg så utrolig sulten at jeg ga en blank f. og mistet kontroll. Jeg spiste og jeg spiste, helt til jeg la på meg alt og vel så det. 

Hvis man skal ned i vekt så gjentar jeg: hele livsstilen må legges om for alltid.

Ikke i 4 uker, men resten av livet.

Forholdet til mat må endres. Livsstilen må legges om for alltid. Det er den eneste måten, og alt annet vil resultere i ustabil vekt og usunt forhold til mat. I tillegg vil man aldri bli fornøyd med den man er. 

Det må gå helt inn i hodet at snarveier ikke eksisterer. Tid og tålmodighet er den eneste nøkkelen til varig vekttap og sunn helse.

Det hjelper ikke å minke magesekken via kirurgi hvis ikke noe i hodet endres. Da også vil man legge på seg igjen. 

Bruk den tiden du trenger, søk den hjelpen du må, men godta at dietter aldri vil hjelpe deg i lengden. Den største gaven du kan gi deg selv er å få et godt forhold til mat og helse. 

 

#helse #vekttap #diett #nedivekt #livsstilsendring #livsstil 

Les mer i arkivet » Oktober 2017 » August 2017 » Juli 2017
Tina

Tina

KONTAKT: tinagh91@gmail.com INSTAGRAM: OVERVINN Jeg har til dags tatt av 50 kg uten operasjon! Følg med på resten av turen.

hits