hits

Ikke så blogginnlegg

  • 04.03.2018
  • |
  • 20:58

Hei folkens! 

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke har blogget på en evighet fordi jeg rett og slett ikke har orket. Jeg sammenlignet min egen blogg for mye med andre trening og kostholdsblogger. Jeg har følt at innleggene mine ikke er særlig gode, og kjent at det har vært enklere å skrive innlegg på instagram, der jeg er mye mer aktiv fordi det faller meg mer naturlig.

Jeg har skjønt at dette absolutt ikke er en blogg basert på mat. Jeg kan godt dele noen oppskrifter og mattips fra tid til annen, hvis jeg synes det er noe verdt å dele, men jeg har prøvd -  og det er ikke det som jeg brenner for. (jeg brenner god og næringsrik mat, men ikke å blogge om det).

Men jeg liker å blogge. Jeg synes blogging er en fin ting, og håper jeg får gjort det mer. Det er de mørke sidene av vekttap og overspising jeg primært vil blogge om, som er to viktige temaer som ikke burde være tabu å ta opp fordi man er redd for å skuffe andre. Vekttap er jo ikke bare en dans på roser, og det er mye mentalt som må henge med.

Eksempelet er når en dag med utskeielse blir til 3 uker, noe jeg selv har opplevd. Jeg tror man har for lett for å grave seg ned i skam og frykt for at andre legger merke til at buksa sitter trangere rundt hoftene. Det er vanskelig å innrømme at man har spist en sjokoladeplate selv for 10. kveld på rad, rett etter smugspising av pizza. Jeg vet. 

Det kan skje den beste, men den til og med den beste kan kjenne skam og føle seg dårlig. 

Man blar ned instagram og ser på alle de glade, flinke jentene som trener hver eneste dag. Som er oppe om morgen før jobb og har klart 1,5 time på mølla og i tillegg gått en lang tur på kvelden. Det kan faktisk ha en motsatt effekt og gi en følelse av at du er den eneste i verden som for andre uke har droppet treningen og postet gamle selfier for å late som om du også får det til (her snakker jeg ikke av erfaring forresten men jeg vet om noen som har gjort det) og det synes jeg er trist. 

Det jeg kan innrømme er at jeg har falt i fella av å sammenligne meg til demotivasjon - derfor ikke blogge. 

Demotivasjon VIL forekomme, og vekten vil til tider gå litt opp. Det gjør ingen av oss til dårlige eller svake mennesker. Jeg tror heller den fasaden som de fleste prøver på død og liv å opprettholde er hakket verre. La oss bli bedre til å snakke om disse tingene da, jenter? (og gutter!).

Ha en fin kveld!

T

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

#helse #kosthold #vekttap #tanker #spiseforstyrrelser #tabu #mat

Les mer i arkivet » Juni 2018 » Mars 2018 » Mai 2017
Tina

Tina

KONTAKT: tinagh91@gmail.com INSTAGRAM: OVERVINN Jeg har til dags tatt av 50 kg uten operasjon! Følg med på resten av turen.